4 sätt att Trump försöker vara kung

Att svara på Vita husets advokat Pat Cipollones brev till Nadler som hävdar att hans utredning mot obstruktion var "motsats" till kammarens konstitutionella rättigheter, hävdade Nadler att Vita huset tog ett "nej tidigare och utan stöd av lagen, coacha dig. "

När kritiker av administrationen varnar för det kejserliga sättet som Trump försöker använda sin makt på, påpekar vissa försvarare att andra presidenter också har blivit extravaganta i deras myndighet de senaste decennierna. Alla presidenter har gjort det i kongressen, säger de.

Presidentens anhängare har rätt. Det är sant att ordförandeskapet har blivit en mycket mer imperialistisk institution under 20e och 21e århundradena. Även efter reformerna efter Watergate i 1970-åren försökte innehålla vad historiker Arthur Schlesinger Jr kallade i 1973 det "imperiala ordförandeskapet ", Den verkställande makten återhämtade sig och fortsatte att stärka.

Men medan ordförandeskapet är kejserligt, sätter Trump upp fyra stora prejudikat som kan få stora långsiktiga konsekvenser för institutionen.

Föregående 1: Delegitimisering av kontrollen

Det som har tagit form de senaste veckorna är ett argument som tyder på att ingen kontroll är legitim om inte ordföranden instämmer i en kongressutredning. Trots att han inte påpekade den verkställande makten, sade Trump att han inte skulle samarbeta med någon av de pågående utredningarna.

Till skillnad från tidigare presidenter som motstod specifika kontrollundersökningar - och som försökte behålla specifika uppsättningar av rådgivare och handlingar baserade på privilegierade verkställande - hävdade Trump att han hade den allmänna makt att säga nej till begär från alla kongressövervakningsverksamheter närhelst han önskade.

Med tanke på att en förfrågan är partisan, förefaller en påstående som de flesta presidenter har gjort i rampljuset vara tillräckligt för att undergräva kongressens rätt att kontrollera sitt kontor.

Detta är förutom en kampanj som aldrig tidigare skett för att blockera en stor utredning om Rysslands ansträngningar att störa i 2016-valet. Om kongressen och domstolarna legitimerar Trumps ställning på grund av sin egen brist på handling, skulle detta beslut vara ett viktigt steg för att minska lagstiftarens förmåga att hålla presidenten till konto.

Princip 2: Användning av stolthet för intimidering för felaktig information

Trump gick också bortom sina föregångare när det gällde att använda stolpen av hot mot spridning av felinformation. Det är självklart viktigt att erkänna att nästan alla presidenter ligger, som Eric Alterman noterar i The Nation, i sin nästa bok om ämnet "Lying in the State: Varför är presidenterna döende och varför Trump är är det värre? "Några av deras lögner har varit minimala och andra har varit stora som har lett oss till stora krig som Vietnam och Irak. Men Trump är på en annan, mer radikal och blindare sätt.

Enligt Washington Post gjorde presidenten mer än 10 000 ligger eller vilseledande uttalanden . Det sprider falsk information utan någon form av skam och med regelbundenhet som normaliserar denna åtgärd. Hans användning av vad Theodore Roosevelt på det här sättet kallat "oförskämd stol" i Vita huset är en del av en politisk strategi. Den sprider falsk information, konspirationsteorier och upprörande anklagelser för att suddig offentlig debatt, vägleda nationella medier och underminera legitimiteten hos sina motståndare.

Vi såg tidigt på denna användning av presidentstyrka med Trumps falska påståenden om storleken på publiken under hans invigning, och vi bevittnade hans expansion i den allmänna politiken. Den hänsynslösa överge med vilken han använder sin presidentsplattform för att förorena allmän diskurs med lögner är en brazen och aggressiv användning av auktoritet.

3: Legitimerande intressekonflikt

Trump använde också sin makt för att legitimera en stor och aldrig tidigare skådad intressekonflikt i denna administration. Ett av de största dilemmanna med Trump-presidiet sedan starten var att det var vägran att avslöja skatteinformation och sedan dess motstånd mot att skapa en seriös brandvägg mellan sitt ordförandeskap och sitt företag. Snarare än att ge upp den ultimata kontrollen över sitt företag, skulle han bara gå så långt som att överlåta sina söner till företagets ledning, vilket skulle vara av liten betydelse i praktiken.

Medan andra presidenter har anklagats för intressekonflikter (som Lyndon Johnson och hans fru Lady Bird, med tv-stationer som de ägde i Texas) har det aldrig funnits någon konfliktsituation av sådan storlek. Presidentens egendom är direkt relaterade till viktiga politiska beslut det tar regelbundet, inklusive utrikespolitiken.

Användningen av Trump resorts för presidenthelgerna och det faktum att Trump International Hotel i Washington är ett favoritstopp för utländska dignitarier från länder som Saudiarabien avslöjar den problematiska strukturen som han har behållit Presidentens insistering på att det inte var nödvändigt att avbryta verksamheten eller placera den ifrån sin närmaste familj var ett starkt påstående om makten.

Föregående 4: Använda nationell nödkraft för att ersätta lagstiftningen

Trump var kejserlig tack vare sin makt i andra former, till exempel genom att använda verkställande makt att upphäva regeringens politik och ensidigt dra tillbaka från internationella avtal, såsom den iranska kärnkraftsavtalet. Även om den här användningen av verkställande makten verkligen inte är ny bland presidenter, har den ibland gått långt utöver de som föregår den. Men presidentens beslut att inrätta nationell krishantering för att säkra finansiering för en gränsvägg som kongressen flera gånger har vägrat att finansiera är det mest egentliga exemplet på den frihet som han är villig att träna hans auktoritet. Om domstolarna inte avbryter det kommer det att ge en modell för framtida demokratiska och republikanska presidenter för att få de pengar de vill utan kongressens godkännande.

När presidenterna utökar kontorets makt och kongressen inte reagerar blir ordförandeskapets institution starkare. Till skillnad från 1970-åren ger stark partisansiering för närvarande Trump ett tydligt spelfält när det går vidare till dess imperiala presidentskap. Republikaner har knappt svarat på denna punkt.

Regeringens blinda lojalitet gentemot presidenten har starkt avskräckt kammedemokrater från att genomföra förföljelseförfaranden eftersom de fruktar att deras ansträngningar kommer att kvävas i senaten. Om inte kongressen finner ett sätt att backa ner, kommer ordförandeskapet att bli mycket mer imperialistiskt när Trump har avslutat sitt löptid och lämnar framtida kongresser inför ett vitt hus som kommer att kunna orsaka mycket större skador på andra institutioner. utan mening av begränsning.

Denna artikel uppträdde först på https://www.cnn.com/2019/05/17/opinions/four-ways-trump-trying-to-be-king-opinion-zelizer/index.html