OL-OL: Förklaringarna kommer efter denna ultrakommentarerade överföring - Olympique Lyonnais - FOOT 01

Unga spelare från AS Saint-Priest, Boubacar Fofana, åtagit sig till OL för 4 år under vinterns överföringsfönster. En överföring som var mycket kommenterad, Etienne-anhängarna ropade skandalen sedan Saint-Priest är en partner för ASSE mercato. Men det verkar som om Forez klubben inte gjorde mycket för att ha råd med spelaren. Detta är åtminstone vad samhällschefen för AS Saint-Priest anförtrotts till hörnet av en intervju med Talk Show Stéphanois, så definitivt kasta ljus på denna fråga ...

"För seniorer är operationen densamma som för ungdomar. Så snart vi har en spelare som är över partiet, kontaktar vi AS Saint-Etienne och hans rekryteringscell. Om de svarar positivt skickar de rekryterare till matcherna. Här är rekryterare av ASSE närvarande i alla våra matcher av National 2 så att de såg "Bouba" (Fofana) i alla sina matcher. Det måste ha varit i november att ASSE svarade att "Bouba" inte nödvändigtvis intresserade honom, att han inte återvände till projektet av Saint-Etienne och att de inte ville inte rekrytera honom. Just nu har vi rätt att föreslå det till andra klubbar om han någonsin ville lämna. Han hade redan sin egen agent med sitt nätverk. Han följdes av en hel del andra klubbar som Torino, Benfica, OL. Det fanns en flurry av klubbar. Caen var väldigt väldigt varmt på rekordet. ASSE följde inte nödvändigtvis upp på detta. Hans agenter gick för att se några klubbar. Vi, efteråt, kan inte göra mycket mer. Spelaren är fri från hans rörelser » anförtrotts denna medlem av AS Saint-Priest. Slutet av debatten, då. Nu måste ASSE be att spelaren inte exploderar vid OL. I annat fall kommer han vara tvungen att skylla klubben Etienne att ha låtit passera.

Denna artikel uppträdde först på FOT 01